Wanneer jij niet de enige op stal bent die interesse heeft in clickertraining dan kan het interessant zijn om ipv les een workshop te boeken. Tijdens een workshop combineren we theorie met praktijk. We leren de paarden beleefdheid rondom voer en targetten. Afhankelijk van het paard en de persoonlijke wensen kunnen we ook nog aanvullende oefeningen erbij pakken zoals neus in halster steken, voeten optillen of hoofd laag houden.
We verdelen de dag in een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie krijg je uitleg over hoe paarden leren en hoe clickertraining werkt. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Na de theorie is er tijd voor lunch en daarna starten we in de praktijk.
Tijdens het praktijk gedeelte van de workshop werken we in 2 tallen en gaan we met elkaars paard aan de gang. Op die manier kan iedereen dezelfde oefeningen aan een paard aanleren en dus de verschillen en overeenkomsten in de leercurve van het paard ervaren. Op deze manier haal je een maximaal rendement uit deze dag.
Iedere deelnemer van de workshop ontvangt een reader met informatie om thuis na te lezen en een clicker.
Hoe leuk is het om met een groep van stal samen een leuke dag te organiseren? En dan is een workshop grondwerk niet alleen heel erg leuk, maar ook heel nuttig! Want aan het einde van de dag heb je meer inzicht in leertheorie en begrijp je je paard beter. Daarnaast heeft jouw paard geleerd om beter op jouw te letten, echt netjes en correct mee te lopen en te wijken voor druk.
We verdelen de dag in een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie krijg je uitleg over hoe paarden leren, wijken voor druk, belonen en straffen. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Na de theorie is er tijd voor lunch en daarna starten we in de praktijk.
Tijdens het praktijk gedeelte van de workshop werken we in 2 tallen zodat er niemand langs de kant blijft staan. Tenslotte weten 2 meer dan 1 en kan je dus ook samen overleggen en elkaar helpen. Uiteraard loop ik ook als instructeur rond en help alle combinaties met de verschillende oefeningen. Er zijn nooit meer dan 5 paarden tegelijkertijd in de bak. Doordat je 1 paard traint en 1 paard van dichtbij volgt en observeert zie je verschillen en overeenkomsten in de reacties van de paarden. Hier leer je enorm veel van en op deze manier haal je een maximaal rendement uit deze dag.
Iedere deelnemer van de workshop ontvangt een reader met informatie om thuis na te lezen.
Wanneer jij niet de enige op stal bent die interesse heeft in vrijheidsdressuur dan kan het interessant zijn om ipv les een workshop te boeken. Tijdens een workshop combineren we theorie met praktijk. We starten ook met de basis clickertraining omdat we tijdens vrijheidsdressuur gebruiken maken van clickertraining. We leren de paarden voer weigeren, targetten en voetje geven. Afhankelijk van het niveau van de paarden kunnen we natuurlijk ook andere oefeningen behandelen.
We verdelen de dag in een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie krijg je uitleg over hoe paarden leren, hoe clickertraining werkt en wat vrijheidsdressuur inhoud. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Na de theorie is er tijd voor lunch en daarna starten we in de praktijk.
Tijdens het praktijk gedeelte van de workshop werken we in 2 tallen en gaan we met elkaars paard aan de gang. Op die manier kan iedereen dezelfde oefeningen aan 2 verschillende paarden aanleren en dus de verschillen en overeenkomsten in de leercurve van het paard ervaren. Op deze manier haal je een maximaal rendement uit deze dag.
Iedere deelnemer van de workshop ontvangt een reader met informatie om thuis na te lezen en een clicker.
Hoe leuk is het om met een groep van stal samen een leuke dag te organiseren? En dan is een workshop schriktraining niet alleen heel erg leuk, maar ook heel nuttig! Want aan het einde van de dag heb je meer inzicht in het gedrag van jouw paard, begrijp je hem beter en weet je beter hoe je met zijn schrikreacties om moet gaan.
Daarnaast heeft jouw paard geleerd om beter op jouw te letten, niet te blijven hangen in de spanning en is hij overall een stukje stoerder geworden!
We verdelen de dag in een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie krijg je uitleg over hoe paarden leren, welke manieren van schrikken er zijn, wijken voor druk, belonen en straffen. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Na de theorie is er tijd voor lunch en daarna starten we in de praktijk.
Tijdens het praktijk gedeelte van de workshop beginnen we met een kleine grondwerk basis. Vervolgens worden er rustig aan wat verschillende obstakels en prikkels toegevoegd. Het is tijdens deze training niet de bedoeling om je paard de stuipen op het lijf te jagen maar juist om hem stap voor stap te begeleiden en vertrouwen te geven in zijn eigen kunnen en in zijn begeleider. Aan het einde van de middag is het ook nog mogelijk om het parcours te paard af te leggen voor wie dat graag wil. Doordat je het parcours zowel aan de hand als onder het zadel kan doorlopen met intensieve begeleiding haal je een maximaal rendement uit deze dag.
Iedere deelnemer van de workshop ontvangt een reader met informatie om thuis na te lezen.