Workshop schriktraining

Hoe leuk is het om met een groep van stal samen een leuke dag te organiseren? En dan is een workshop schriktraining niet alleen heel erg leuk, maar ook heel nuttig! Want aan het einde van de dag heb je meer inzicht in het gedrag van jouw paard, begrijp je hem beter en weet je beter hoe je met zijn schrikreacties om moet gaan.

 

Daarnaast heeft jouw paard geleerd om beter op jouw te letten, niet te blijven hangen in de spanning en is hij overall een stukje stoerder geworden! 

 

We verdelen de dag in een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie krijg je uitleg over hoe paarden leren, welke manieren van schrikken er zijn,  wijken voor druk, belonen en straffen. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Na de theorie is er tijd voor lunch en daarna starten we in de praktijk.

 

Tijdens het praktijk gedeelte van de workshop beginnen we met een kleine grondwerk basis. Vervolgens worden er rustig aan wat verschillende obstakels en prikkels toegevoegd. Het is tijdens deze training niet de bedoeling om je paard de stuipen op het lijf te jagen maar juist om hem stap voor stap te begeleiden en vertrouwen te geven in zijn eigen kunnen en in zijn begeleider. Aan het einde van de middag is het ook nog mogelijk om het parcours te paard af te leggen voor wie dat graag wil. Doordat je het parcours zowel aan de hand als onder het zadel kan doorlopen met intensieve begeleiding haal je een maximaal rendement uit deze dag.

 

Iedere deelnemer van de workshop ontvangt een reader met informatie om thuis na te lezen.

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.