Workshop Grondwerk

Hoe leuk is het om met een groep van stal samen een leuke dag te organiseren? En dan is een workshop grondwerk niet alleen heel erg leuk, maar ook heel nuttig! Want aan het einde van de dag heb je meer inzicht in leertheorie en begrijp je je paard beter. Daarnaast heeft jouw paard geleerd om beter op jouw te letten, echt netjes en correct mee te lopen en te wijken voor druk.

 

We verdelen de dag in een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie krijg je uitleg over hoe paarden leren, wijken voor druk, belonen en straffen. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Na de theorie is er tijd voor lunch en daarna starten we in de praktijk.

Tijdens het praktijk gedeelte van de workshop werken we in 2 tallen zodat er niemand langs de kant blijft staan. Tenslotte weten 2 meer dan 1 en kan je dus ook samen overleggen en elkaar helpen. Uiteraard loop ik ook als instructeur rond en help alle combinaties met de verschillende oefeningen. Er zijn nooit meer dan 5 paarden tegelijkertijd in de bak. Doordat je 1 paard traint en 1 paard van dichtbij volgt en observeert zie je verschillen en overeenkomsten in de reacties van de paarden. Hier leer je enorm veel van en op deze manier haal je een maximaal rendement uit deze dag. 

 

Iedere deelnemer van de workshop ontvangt een reader met informatie om thuis na te lezen.

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.