Dressuur les

Heldere uitleg

Video afspelen

Teugelvoering

Video afspelen

Houding en zit

Video afspelen

Vrijwel iedereen die een paard heeft, heeft deze om (uiteindelijk) mee te rijden. Rijden blijft toch een beetje de kers op de taart. tegelijkertijd zijn we ons in de huidige tijdsgeest ook steeds bewuster van onze impact op het paard tijdens het rijden. Hoe zorg je ervoor dat het rijden ook voor het paard een (voor zover mogelijk) prettige ervaring is en hoe voorkom je dat je schade toe brengt aan zijn lijf? 

 

In mijn dressuurlessen ligt mijn focus bij de houding en zit van de ruiter, de inwerking  van de hulpen en de rechtgerichtheid van het paard. Wanneer de ruiter correct op het paard zit en op hem inwerkt zal het paard makkelijker kunnen uitvoeren wat er van hem gevraagd wordt. Uiteraard werk ik beloningsgericht, zowel voor het paard als voor de ruiter. Ook is er aandacht voor de mentale gesteldheid en luisteren we naar wat het paard tijdens het rijden aangeeft. 

Deze lessen gaan o.a. over:  

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.