Referenties

Ik maak al bijna een jaar gebruik van haar diensten en dat bevalt heel goed. Professioneel maar tegelijkertijd heel toegankelijk en vooral ook gezellig. Ze is heel goed en lief voor mijn paard en ze helpt mij ook heel goed op weg met mijn hindernissen.

Debora Hendriks de Laat

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ van een zeer tevreden klant. Ik heb al meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk had kunnen houden met mijn jonge merrie dankzij Daniëlle. Dankzij haar oneindige geduld, positiviteit en kennis leren mijn paard en ik elke les enorm veel bij en genieten we ook volop van elke stap!

Freya

Vandaag een super fijne trailer laad les gehad van Danielle. Mijn sterke, koppige moeilijk te laden haflinger stond binnen ruim een half uur rustig in de trailer. Stapje voor stapje heeft Danielle ons naar het doel begeleid. Nog een lange weg te gaan, maar een goed begin is het halve werk! Niet alleen het hoe maar ook het waarom wordt duidelijk uitgelegd. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Danielle!

Nicky Zaeijen

Heel prettig werken met Daniëlle, ze neemt de tijd voor je en ik leer altijd iets nieuws.

Guusje Jansen

Door een ongeluk met mijn paard en de nare gevolgen die dit ten gevolge heeft gehad. Daarbij opgeteld een relatiebreuk was 1 en 1 = 2. Een paard dat spiegelt als geen ander maakte dat ik niet meer gelukkig was met mijn grote vriend. Mijn onzekerheid sloeg over op hem. Een gouden tip van een vriendin heeft mij gestimuleerd hulp te zoeken bij het weer gelukkig worden met mijn paard. Ik kwam uit bij Amable. Daniëlle heeft ruimschoots de tijd genomen om te luisteren. Met de nadruk op ECHT luisteren. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ik nog maar 2 sessies heb kunnen doen. Maar al zijn het maar 2 sessies geweest het heeft al voor een wereld van verschil gezorgd. Ik ben er weer voor mijn trouwe viervoeter. Daniëlle kun je altijd appen of bellen...zij zoekt met jou naar de best mogelijke manier weer happy te worden met je paard. Ik kijk uit naar de tijd dat we weer aan de gang kunnen.

Jolanda vd Oetelaar

Begin vorig jaar heb ik op aanraden van mijn instructrice, contact opgenomen met Danielle. Mijn paard Queeny en ik, we begrepen elkaar niet altijd even goed en dat leidde wel eens tot gevaarlijke situaties. Het maakte mij ook bang.

Door de lessen vrijheidsdressuur en door de kundigheid van Danielle zag ik al snel een verandering optreden in de relatie tussen Queeny en mij. Zo wist Danielle mij precies te vertellen wat Queeny bedoelde met haar gedrag. Eigenlijk bleek Queeny een open boek maar ik kon het niet lezen.

Met de hulp van Danielle heb ik deze leeskunst aardig onder de knie gekregen en het werken met een clicker vindt Queeny enorm leuk. Onze relatie is er erg door verbeterd, ipv bang voor haar ben ik nu dol op haar. Dit smaakt naar meer, hopelijk mogen er nog heel veel lessen volgen.

Erna de Swart

2,5 jaar geleden kwam ik met mijn paard Cas op mijn huidige stal, waar Daniëlle ook bleek te staan. Cas was toen 11, ik had hem toen 5 jaar. Heerlijk paard, kon er al van alles mee, buitenrijden, springen, dressuur. Maar ook een echt mannetje, die als iets hem niet zinde of hij te veel spanning had, behoorlijk de kont tegen de kribbe kon gooien, tegen het gevaarlijke af.  

 

Op een middag dacht ik voor de eerste keer in de buitenbak te gaan rijden, maar dat vond hij nog te spannend, dus binnen twee minuten explodeerde hij al en werd ik flink gelanceerd. Dan maar in de binnenbak. Hij had nog steeds veel te veel spanning. Daniëlle was toevallig aan het les geven binnen en zei waarom ga je hem niet longeren, dadelijk gaat het weer mis. Zo gezegd, zo gedaan. Niet dus. Cas aan de longeerlijn, ik met de zweep er bij, maar hij wilde geen centimeter van mij wijken, kwam helemaal tegen mij aan staan en ging niet weg. Trucje wat hij de laatste jaren had als hij geen zin had om te longeren. Daniëlle vroeg of ze het over mocht nemen (graag!) en binnen een halve minuut had ze hem aan het lopen. Daarna ik ook. Een probleem waar ik al jaren mee kampte was binnen een paar minuten (blijvend) opgelost… 

Toen heb ik besloten om wekelijks lessen bij haar te gaan volgen en dat doe ik nog steeds. De lessen bestaan uit grondwerk, longeren met dubbele lounge, lange teugelwerk en natuurlijk vrijheidsdressuur. Wat leuk allemaal en wat een openbaring. Ik rijd al vanaf mijn 7e, maar in al die jaren nog nooit eerder met deze disciplines in aanraking geweest. In het begin was het vooral een methode om Cas van zijn gedragsprobleempjes af te helpen en dat is goed gelukt. Het van kwaadheid of spanning met een bolle rug mij lanceren heeft hij al jaren niet meer gedaan. En ik voel aan hem als hij nog wel sporadisch boos is of spanning heeft, dat hij dit ook niet van plan is. Onze band is vooral ook veel beter geworden. Als ik naar de wei loop, krijg ik meestal wel een zacht hinnikje en komt hij naar me toe. Ik kan alleen met hem naar buiten voor urenlange ritten, kon vroeger ook niet vanwege zijn verlatingsangst. En zo kan ik nog wel 100 dingen opnoemen die nu anders gaan dan vroeger, veel fijner en beter. Dankzij de lessen van Daniëlle.   

 

Ook de vrijheidsdressuur is heel leuk om te doen. Hij kent al best veel oefeningen, zijn favorieten zijn op het blok staan en de Spaanse pas. Ook buigen en compliment kan hij heel enthousiast uitvoeren. Zo leuk om te doen. En het blijft natuurlijk Cas, dus hij heeft een eigen mening en laat het duidelijk zien als hij het ergens niet mee eens is of geen zin heeft. Maar dat vind ik juist het mooie aan dit paard en het prettige is dat we dit nu zonder gevaar, teleurstelling of gevoel van onmacht samen op kunnen lossen.  

 

Ik volg de lessen nu al lang en wil hier zeker mee doorgaan. Om alle oefeningen te verfijnen, nog meer bij te leren. Maar vooral ook omdat ik nog steeds merk dat het zijn gedrag en onze band ten goede blijft komen. Maar ook als je maar een paar losse lessen neemt of een pakket dan denk ik dat je in een paar weken enorm veel van haar op kan steken waar je blijvend profijt van hebt. Daniëlle legt supergoed uit en kan zich echt helemaal in een paard verplaatsen. Zij leest soms in zijn ogen dingen die mij nog niet waren opgevallen. Verder hebben zowel Daniëlle als Cas een flinke dosis humor en dat maakt de lessen ook leuk en gezellig om te doen. Daniëlle is in haar werk superenthousiast maar tegelijk ook serieus en brengt dat over op de dieren waar ze mee werkt. Als je les hebt met je paard, heb je beiden les, jij en je paard leren er van. Kortom een aanrader voor iedereen! Wat voor probleem je ook hebt met je paard of wat je ook wil leren.  

Annemarie Wernink

In het voorjaar van 2021 is Daniëlle bij ons in IJsselstein geweest om mijn mede-ruiter en mij een les te geven in de basis van het grondwerk met onze ruin Honey van manege De Volte die wij al enkele jaren samen rijden en verzorgen. We zijn tijdens die les vooral bezig geweest met het volgen, afstand houden, aandacht er bij houden en Honey helpen met zijn spanning om te gaan.

 

Daniëlle gaf duidelijke info, deed oefeningen goed voor en hielp fijn wanneer er bij ons twijfel of vragen waren over het uitvoeren van een oefening. Ik zal nooit vergeten dat wij met Honey de bak binnen kwamen en een rondje met hem moesten lopen, waarop Daniëlle vroeg: “Gaat het altijd zo? Want hij loopt met jullie, jullie niet met hem”. En dat was waar! Dat was ook precies waar het probleem lag. Honey wist niet wat er van hem verwacht werd, werd daar onzeker door en ‘deed dus maar wat.

 

Na de les zijn wij zelf aan de slag gegaan met Honey en hij pakte alle oefeningen onwijs goed op! Het heeft hem geholpen om zich meer te kunnen ontspannen, zijn zelfvertrouwen is gegroeid, hij weet wat wij van hem verwachten en hij vind het mega leuk om grondwerk te doen!

 

Mede dankzij het grondwerken is het voor ons nu ook geen probleem meer om helemaal alleen in de buitenbak te rijden met Honey. Waar hij voorheen overal spanning had en weg wilde vluchten of juist verstijfde, kunnen wijj nu, door middel van wat korte oefeningen in de buitenbak voor wij opstappen, helemaal relaxed de bal door rijden!

 

Het is een totaal ander paard geworden. Onze band is erg verbeterd en ik ben nog elke dag blij dat wij toen die les van Danielle hebben gehad!

Honey zijn andere ruiter is verder gegaan met wat oefeningen aan Honey eren en inmiddels kan hij goed het zweepje volgen, geeft hij kusjes en nog meer. De ene keer met een snoepje als beloning dmv clicker, de andere keer beloning dmv clicker en stem, aaitjes en enthousiasme. Ook ik kan deze oefeningen nu goed met hem doen.

 

Het is echt heel leuk om te zien en te merken hoeveel lol Honey overal in heeft, hij leert graag en blijft super enthousiast. Het is onwijs leuk om ook op deze manier bezig te zijn met hem. Ik wil Danielle nogmaals heel erg bedanken voor de les! Wij blijven leren en ontwikkelen en dat is echt super tof!

Joyce Reinders

Precies een jaar geleden kreeg ik Lex in ‘mijn bezit’, zoals dat zo mooi genoemd wordt. Toen ik een proefritje op hem maakte zat ik nog met mijn been in het gips. Dat zorgde er voor dat ik hem niet vanaf het eerste moment kon door rijden.

Ik had naast een verbrijzelde enkel ook een behoorlijke deuk opgelopen als ruiter. Het was dus een flinke uitdaging om een jong paard te kopen en te beleren. Bovendien bleek hij ook nog een jaar jonger te zijn dan de verkoper had verteld. We hadden niet met een vierjarige maar met een driejarige van doen!

Hij was een echte grappenmaker en was over het algemeen erg braaf, maar als hij iets niet begreep sloot hij zich af en bleef hij stoïcijns voor zich uitstaren. Of erger; gooide hij zijn achterkant de lucht in en als je niet oppaste trapte hij met zijn hoeven naar je toe om je duidelijk te maken dat hij er totaal geen zin in had. Toen dat een keer gebeurde terwijl ik al achter hem in het zand lag na een vervelende 90 graden bok zag ik het even niet meer zitten. De rijinstructrice die mij op dat moment les gaf vertelde dat als ze mij was dit paard zo snel mogelijk weer zou verkopen omdat hij totaal niet mee wilde werken. Maar gelukkig ben ik uiteindelijk minstens zo eigenwijs als Lex en heb ik altijd naar mijn intuitie geluisterd.

Het is mede dankzij de hulp van ‘Amable Paard en Inzicht’ van Danielle Meyboom gelukt om weer plezier te ervaren en vol te houden.Ze gaf me iedere keer weer het juiste advies en leerde mij begrijpen hoe ik samen kon werken met Lex ipv hem alleen voor mij te laten werken. We hebben nog wel een weg te gaan, maar het gaat zienderogen met stappen vooruit. Ik leer hem beter te begeleiden, hem ook zelf de keuzes te maken, hem plezier in de oefeningen te laten krijgen, enz. Zonder Danielle weet ik niet hoe ik dat voor elkaar had gekregen 🙏

Lobke van Cauter

Toen Danielle een lesronde rondom Amsterdam deed heb ik samen met mij pony een vrijheidsdressuur les gedaan. Binnen een paar min zag ze al de punten waar we aan moesten werken en welke oefeningen mijn pony zelf aangaf om makkelijk aan te leren. Binnen een les dus al 3 oefeningen aangeleerd gekregen. Een jaar later heb ik nogsteeds profijt van die ene les. Zeker het lesgeld waard geweest!

Hannah de Boer

Ik heb sinds een klein jaar een mooie Spaanse Pre gekocht .
hij is erg jong en wilde hem goed opleiden met rust zonder getrek en geduw , ik ben gaan kijken om mij heen wat er op internet stond en kwam Danielle tegen ! Van meerdere mensen om mij heen gehoord dat zij heel goed was!
Meteen gebeld en afspraak gemaakt !

Bij de eerste les zag ik dat zij haar werk heel kundig en professioneel deelde met mij .
ik merkte dat wat zij vertelde en overbracht aan mij en me paard dat er meteen verandering kwam . Super positief want ik kon dit meteen mee nemen als ik zelf thuis aan het werk ging en na paar weken zag ik al zoveel verandering tussen mij en me paard !

Ik werk met Danielle aan grondwerk , vrijheidsdressuur en met dubbele lijnen . Ik vind de lessen van Danielle erg prettig ,ze altijd zo vriendelijk en aardig . Voel me altijd erg op me gemak en dat merk je ook echt aan de paarden!!

Al met al kan ik Danielle echt iedereen adviseren want ze heeft ontzettend veel kennis alles wat ze met de paarden doet is top 👍🏻

Ik blijf voorlopig nog bij haar lessen nemen!!

Cynthia Slegers

Al bijna 2 jaar komt Danielle Meijboom mij lesgeven in voornamelijk vrijheidsdressuur. Dat is in eerste instantie hoe ik bij Danielle ben gekomen, ik wilde meer leren over vrijheidsdressuur. Maar er komt zoveel meer bij kijken dan leuk kunstjes aanleren aan mijn paard.

 

Danielle heeft mij en mijn jonge paard ontzettend veel gebracht, zo heb ik inzichten gekregen om kunstjes aan te leren door middel van positieve beloning. en niet alleen kunstjes maar door haar inzichten te delen in haar lessen heb ik een veel betere band kunnen krijgen met mijn paard doordat ik dingen anders ben gaan zien. door deze nieuwe inzichten toe te passen en lessen te blijven volgen zijn ik en mijn paardje op de goede weg. Ik heb het idee dat hij het erg graag doet en door mijn houding gaan we ,met sprongen vooruit.

 

Ik raad ook echt aan om mocht je problemen hebben met wat dan ook, en je zoekt hulp of les aan Danielle te vragen of ze je wil helpen. Danielle kijkt naar jullie als combinatie en niet als individu.

Marjolein Craens

Super fijne trailer cursus ervaren! Met rust en geduld heeft Danielle laten zien dat het ook kan om een paard in de trailer te laden.
 

Janetta Jonkheid

Daniëlle:
- Kan heel goed paarden lezen
- Blijft altijd rustig
- Heeft soms haar eigen kijk op dingen, waardoor je gaat nadenken
- Heeft veel geduld, ook met mensen
- Heeft nooit haast

Etty van Limpt

We werken nu een jaar met Amable paard en inzicht. Nog nooit twijfels gehad. Super fijn en altijd gefocust. Hoe ze werkt is anders dan andere paarden trainsters. Ze let op wat goed is Voor jou en jou paard en doet dingen op een andere positive manier. We werken samen aan grondtraining, vrijheidsdressuur en longeren echt mega fijn. Binnenkort gaan we beginnen met inrijden kan niet wachten om dit met haar te gaan doen.
Ik kan niet anders zeggen dat Daniëlle een super trainster is.

Daantje Wijnen

De hoogste score is nog te laag voor Daniëlle. Ze is een topper. Na een aantal jaren worstelen om contact te krijgen met mijn paard en een gebroken rug tot gevolg, is 8 weken geleden Daniëlle op mijn pad gekomen. Ik heb diverse trainsters gehad, maar die konden geen van allen mijn paard Jack uit zijn schulp halen. Jack sprong met het longeren op mij af, heeft mij diverse malen gebeten. Ik heb op het punt gestaan om hem te verkopen. Want ik dacht ik heb geen 'klik' met hem. Anderen vonden hem dominant. Maar ik kon hem niet verkopen. Hij is zo lief. En ik voelde gewoon dat hij met zijn gedrag iets aan mij wilde vertellen. Dit heb ik ook met de diverse trainsters besproken. Maar zij begrepen Jack en mij niet. Alles moest op druk. En toen kwam Daniëlle.
Ik kan bijna niet omschrijven hoe dat het leven van Jack en mij heeft veranderd. Zij begreep wat er aan de hand was. Ze zegt we gaan hem 'openpeuteren'. Want Jack sloot zich voor mij af. Keek over mij heen en ik kreeg daardoor geen contact. Al na de eerste les zag ik een totaal ander paard. En nu heb ik een grote knuffel, hij loopt zo uit de wei (zonder halster) met mij mee naar de bak. En wil ontzettend graag samen met mij werken. Na mijn gebroken rug ben ik de afgelopen les weer op Jack opgestapt. Ik kan niet omschrijven hoe fijn dat was. De klik die ik nu met Jack heb, had ik niet toen ik van mijn paard viel, met een gebroken rug als gevolg.
Daniëlle traint met positieve beloningen, is heel geduldig en lief, professioneel waardoor Jack en ik vertrouwen in elkaar hebben gekregen om heel fijn samen te werken. Na iedere les blijft Jack bij ons, terwijl de andere paarden op hem wachten.
En wat ik ook heel fijn vind is dat Daniëlle een prettige gezellige persoonlijkheid is.
Ik kijk al naar de volgende les uit. Het geeft zoveel energie.
Ik kan iedereen adviseren om met Daniëlle contact op te nemen. Er gaat een wereld voor je open.

Thea van Hoorn

Daniëlle geeft hele fijne lessen. Ze is erg enthousiast en weet het goed over te brengen. Ze heeft erg veel kennis van paarden en heeft mij daarbij goede tips en advies kunnen geven. Ze werkt met ieder paard anders, wat heel fijn is. Niet alleen haar vrijheidsdressuurlessen zijn erg goed. Ook heeft ze ons geholpen met het werken aan de hand. Kortom, ontzettend veelzijdige en goede lessen!

Kim Karremans

Concrete en duidelijke lessen waarbij je inzicht krijgt in je eigen handelen en beter leert communiceren met je paard. Van het leren flemen tot het ontspannen trailerladen of welke andere oefening dan ook. Geweldig!

Nynke van der Heide

Een gezellige en vriendelijke vrouw die de tijd neemt. Ik ben zelf altijd op m'n gemak bij haar en mijn paard al helemaal! Duidelijke, geduldige aanwijzingen en weet voor elk paard een passende 'oplossing'. Echt een aanrader als je waar dan ook tegenaan loopt met je paard of zelfs met jezelf! Daniëlle weet het op een fijne manier weer leuk te maken zodat je daarna weer met nieuwe inzichten aan de slag kan ❤️

Fleur Senden

Daniëlle heeft veel inzicht en kennis van paarden. Ze werkt fijn in de omgang met paarden en heeft veel geduld. Ze weet waar ze mee bezig is en kan goed het gedrag van het paard aflezen. Er is geen sprake van dwang in haar trainingsmethode en ze kan heel fijn in jip en janneke taal uitleggen. Echt een aanrader als je hulp nodig hebt of een goede instructor zoekt voor grondwerk of vrijheidsdressuur !

Marijke Beens

Daniëlle heb ik een aantal keer ontmoet tijdens een demo in Almere. De eerste keer had ik zoiets van, ok dat is mooi hoe ze haar paarden heeft getraind. Later nadat ik met Daniëlle sprak leer je begrijpen hoe ze met de paarden omgaat. Dat is op een zeer positieve manier waarbij de paarden genieten van hun trainer. Er wordt heel veel liefde en tijd in het trainen gestopt en ik heb zeer veel bewondering hoe Daniëlle het voor elkaar kreeg en krijgt dat haar paarden ook die zelfde liefde terug geven. Nadat ik filmpjes heb gezien op Youtube is het respect wat ik al had voor haar en de paarden (Llevado en Jauke) alleen maar meer geworden. De rust die er is toont aan dat ( in mijn ogen) de liefde voor de paarden op de 1e plaatst staan bij Daniëlle. Ik zou zeggen, Daniëlle je bent een topper op het gebied van het trainen van paarden en gun je nog veel mooie jaren samen met de paarden die jij mag trainen.

Joan Plaatsman

Daniëlle is echt een fantastische instructrice! Ik heb mijn Irish Cob samen met Daniëlle zadelmak gemaakt en met alle tijd die hij maar vroeg. Lukt het vandaag niet, maar morgen wel? Ok, we wachten wel! Alles met rust. Dat vind ik heel belangrijk, omdat mijn paarden van mij alle tijd van de wereld krijgen om te groeien. Ik ben echt blij met Amable Paard & Inzicht en een aanrader voor iedereen die meer wil dan alleen maar rijden❤️ We zijn ook alvast aan de slag gegaan met mijn 2,5 jarige merrie met veel temperament. Ik ben met haar best wel wat onzeker, maar dankzij Daniëlle al een stuk minder!

Wendy Dekkers

Heel blij met de begeleiding van Daniëlle! Met mijn soms nogal hysterische merrie weet ze altijd rust en geduld te bewaren en ook eerlijk te blijven naar het paard. Hierdoor zijn we al een heel stuk verder gekomen en kunnen we nu veel beter trainen vanaf de grond.
 

Maartje Janssen-Mooren

Zo blij met de lessen van Danielle! Mijn pony Milky Way en ik zijn samen heel veel gegroeid. In het begin hadden zowel Milky Way als ik heel veel spanning, maar met Danielle's hulp kunnen we nu ontspannen rijden, gaan we op buitenrit en doen we aan vrijheidsdressuur 🙂 Elke les is weer anders en ik leer elke week heel veel om zelf ook mee aan de slag te kunnen.

Hélène Jeurgens

Heel blij met de fijne lessen van Danielle .
Ik heb nog maar vijf keer gelest met mijn 2,5 jarig paard .
Het is een wereld van verschil van hoe het paard op stal kwam en hij nu is.
Het is niet alleen nuttig , maar vooral ook heel leuk om op deze manier met je passie aan de gang te zijn

Tannée Vergouwen

Nog elke dag ben ik blij, dat Daniëlle ongeveer 2 jaar geleden, op mijn pad gekomen is. Ze is zo goed met jonge paarden, het is fijn om samen met haar te trainen en om ze een goede basis opleiding te geven waar ze hun hele leven lang plezier van zullen hebben. Voor mij persoonlijk is er ook een hele nieuwe wereld opengegaan. Ik was met de oude stempel opgevoed, zo van ze moeten maar luisteren, dat klopt ze moeten ook luisteren, maar hoe fijn is het wanneer het met wederzijds respect gaat. Je krijgt daardoor samen zoveel meer plezier. Daniëlle leert je naar je paard te kijken en beschrijft heel goed waarom ze het doen en hoe we daarop moeten reageren. Ze heeft enorm veel geduld en je ziet je paarden echt in no time veranderen. Ze heeft echt een bijzondere gave!

Karin Reijrink

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.