Programma

Open dag, 10 juli 11 tot 17 uur

10.45 Deur open, inloop

Mocht het ticket nog niet betaald zijn dan kan dat hier aan de deur geregeld worden.

11.15 tot 11.45 Werken aan de dubbele longe

Open les waarin Leandra van equi-vita Jolijn in het werk aan de dubbele longe begeleid met haar paard Modesta. Mo is 19 jaar oude Spaanse merrie met een pittig verleden. Ze wordt snel heet en hecktisch in het werk. Zowel Jolijn als Mo hebben weinig ervaring met het werk aan de dubbele longe. In deze les kijk je mee hoe je het beste start met dit werk en hoe je het paard hier correct in begeleid om dit te leren. 

11.45 tot 12.15 starten met clickertraining

Jaarling Coco krijgt tijdens de open dag zijn allereerste les in clickertraining van Daniëlle van Amable, Paard en Inzicht. Kijk mee hoe hij het ervaart en hoe je het beste start met een jong paard. 

12.15 tot 12.45 osteopathie bij paarden

Leandra van Equi-Vita is opgeleid tot osteopaat en schrijfster van het boek “van ruiter naar trainer”. In deze demonstratie geeft ze uitleg over beweging en biomechanica van het paard en wat een osteopaat daarin kan betekenen en verbeteren. 

12.45 tot 13.05 Kür op muziek

Jolijn rijdt een kür op muziek samen met paard PRE Aurelia. Natuurlijk paarden houden en paardvriendelijkheid hoeft dressuur niet in de weg te staan. Dat bewijst deze combinatie. Jolijn is mede eigenaresse van Paddock Paradise de Koningshoeve1933 en start actief in de wedstrijd sport. 

13.05 tot 13.30 lunchpauze meet & greet

Even een hapje eten, rond lopen en netwerken. Het is ook mogelijk om de diverse demogevers even aan te spreken. 

13.30 tot 14.30 schriktraining parcours

Benieuwd hoe je een schriktraining correct aan pakt? In deze demo geeft Daniëlle hier uitleg over en kijk je mee hoe de verschillende paarden verschillende obstakels overwinnen.

14.30 tot 15.00 Leer meer over rijden op neckrope

Teugelloos kunnen rijden is de droom voor veel paardenmensen. De connectie zo goed hebben met jouw paard dat hij zich ook zonder teugels gewillig laat sturen. Hoe kom je op dit punt? Wat is hiervoor nodig en hoe is het voor het paard? Dat en meer legt Daniëlle uit in deze demo.

15.00 tot 15.30 Open les houding en zit

Wat is de correcte houding en de correcte zit? Waar moet je op letten en op welke manier beïnvloed het jouw paard? Dat en meer leer je in deze open les.

15.30 tot 16.00 Open les aan de lange teugel

Aurelia en Jolijn hebben nog maar weinig ervaring met het werk aan de lange teugel. Des te leuker dat ze er tijdens de open dag aan gaan proeven! Daniëlle begeleid hen in deze open les. Eens zien hoe ver ze komen!

16.00 tot 16.30 vrijheidsdressuur show

De laatste show van deze dag, vrijheidsdressuur met de paarden van Amable! Van zitten tot steigeren en alles daartussenin. Even niet leren, gewoon genieten van enthousiaste paarden die graag aan de gang gaan!

Doorlopend programma

Doorlopend is er een presentatie in het bijgebouw over de paddock paradise en hoefbekapper Meike zal een aantal keer een kleine presentatie hoefbekappen geven. 

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.