Over Llevado

Op 12 mei 2009 kwam er in Amersfoort een prachtig valkkleurig hengstveulen ter wereld. Zijn naam Llevado por el Viento [spreek uit als Jevado poer el Bjento] betekent in het spaans letterlijk “gedragen door de wind” en vrij vertaald “aan komen waaien”. Deze toepasselijke naam gaf ik hem zelf, omdat ik hem indertijd gratis kreeg. Hij is me dus letterlijk aan komen waaien! Hier ben ik zijn fokster nog altijd heel dankbaar voor!

 

Toen Llevado 6 maanden oud was kwam hij bij mij en Jauke in Brabant wonen. Tijdens de trainingen met Jauke was Llevado vaak aanwezig. Op deze manier kon ik hem spelenderwijs opvoeden. Hierbij heb ik ook ontdekt dat paarden enorm veel van elkaar leren.

Door deze opvoeding heeft Llevado de helft van wat hij kent van mij geleerd, de andere helft van Jauke. Hij heeft o.a. diverse vrijheidsdressuur oefeningen van Jauke afgekeken. Maar Jauke heeft hem ook geleerd dat water leuk is, groot verkeer niet spannend en dat het heel normaal is dat mensen op je rug gaan zitten. Het was prachtig om te zien hoe het jonge paard leerde van zijn grote pleegbroer.

Llevado is een ontzettend blij, energiek en enthousiast paard! Mee op show vindt hij het mooiste wat er is, dan is hij altijd super enthousiast en druk. Hij staat graag vooraan als het gaat om aandacht en laat aan iedereen zien wat hij kan. Wat Llevado dan ook eigenlijk zo bijzonder maakt is dat hij super heet en fanatiek kan zijn, maar tegelijkertijd is hij ook super cool, relaxed en betrouwbaar. Van binnen en van buiten een gouden paard!

Llevado kan super heet en fanatiek zijn, maar is ook cool, relaxed en betrouwbaar.”

Video afspelen

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.