Lesaanbod

Lesaanbod

Lesaanbod

Angst bij jou en/of jouw paard

Hartkloppingen, versnelde ademhaling, strakke spieren… Angst.

 

Je wil het niet, maar het is er toch. Je weet dat het niet nodig is, onzin is, je hoeft nergens bang voor te zijn. Maar angst laat zich niet zo makkelijk sturen. En toch is het wel mogelijk om angst onder controle te krijgen. Stap voor stap met coaching, succes ervaringen en bewust trainen kan je uiteindelijk weer angst vrij genieten.

 

Niet alleen wij mensen kunnen last hebben van angst, ook bij paarden komt dit veel voor. En ook dit is met de juiste benadering train- en coachbaar.

 

Ik heb veel ervaring met het helpen overwinnen van angst, zowel bij paarden als bij mensen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

(her) opvoeden van jouw paard

Pas op voor mijn tenen. Pas op, dit paard niet vastzetten. Pas op bij het aansingelen. Pas op, loopt niet door de plassen heen. Pas op, geeft geen voeten en durft uit te halen. Pas op, gaat de trailer niet in.  Pas op, pas op, pas op.

 

Niet alleen jonge paarden hebben opvoeding nodig. Ook volwassen paarden missen vaak nog een heel groot deel opvoeding. Relatief simpele dingen als vast staan, voetjes geven, mee lopen, longeren, trailer laden, aansingelen etc zijn voor heel veel paarden en dus mensen helemaal niet vanzelfsprekend. Maar, jouw paard is niet “nou eenmaal zo” hij mist daar een stukje opvoeding en dat kunnen we hem nog geven.

 

Dus, of je nu een jong of juist een ouder paard hebt, oog voor grondwerk en opvoeding is altijd belangrijk! En daar help ik je graag bij!

Afwisseling voor jou en jouw paard

Zou jij weleens iets anders met je paard willen doen dan erop rijden? Of merk je dat jouw paard minder zin heeft om uit de wei te komen wanneer hij jou ziet staan? Afwisseling is altijd voor iedereen goed!

 

Afwisseling brengen in je training kan op verschillende manieren. Je kan natuurlijk op buitenrit of een keer springen of zelfs trec, working equitation of koeien drijven . Alleen, dan zit je nog altijd óp je paard. Vanaf de grond met je paard werken geeft een totaal andere dimensie. En naast dat dat heel erg nuttig is is het ook echt heel erg leuk!

 

Er zijn verschillende variatie mogelijkheden. Denk aan clickertraining, vrijheidsdressuur, horse agility dressuurmatig grondwerk zoals dubbele longe of lange teugel en natuurlijk gewoon grondwerk aan een enkele lijn of zelfs in vrijheid!

 

Zelf ervaren? Neem dan contact met me op, ik help je graag!

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.