Jauke is geboren in Sint Oederode op 28 mei 2002 en op 25 januari 2005 haalde ik hem daar bij zijn moeder uit de wei. Zo groen als gras was deze prachtige jonge fries, maar wel al heel erg vriendelijk. Hoewel hij in het begin meer oog voor de mooie merries had dan voor mij.

 

Eenmaal op zijn plekje gingen we samen lekker aan de gang. Ik deed veel grondwerk met Jauke, beleerde hem voor de wagen en rond zijn 3de ging ik ook af en toe eens op zijn rug zitten. 

Daarnaast startte ik vrijwel direct met clickertraining en vrijheidsdressuur met hem, iets wat in 2005 nog behoorlijk uniek was. Ik vond het leuk voor de afwisseling en het gaf een luchtige toon binnen de training. Uiteraard was de hele training doorspekt met clickertraining, hoewel de clicker het meest gebruikt werd bij het werk in vrijheid.

 

 

Jauke bleek goed in vrijheidsdressuur te zijn, hij deed super zijn best en was altijd enthousiast. Daarnaast heeft hij echt humor en denkt met je mee. Doordat hij zo goed meedenkt is het vaak eenvoudig om hem nieuwe oefeningen aan te leren, zijn repetoire aan oefeningen is derhalve enorm en groeit nog steeds!

 

 

De eerste keer show was natuurlijk spannend, maar ondertussen is Jauke een ervaren showpaard die geniet van alle aandacht, hij probeert regelmatig tijdens de show alvast contact met het publiek te maken. Hij groeit van alle aandacht en bewondering en heeft een enorm zelfvertrouwen gekregen door dit werk.

 

 

En dat is dan ook Jauke’s sterkste punt, zijn zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Hij weet in vrijwel iedere situatie het hoofd koel te houden en schrikt daardoor maar weinig. Daarnaast is hij geduldig, vriendelijk en zachtaardig naar iedereen. Dit maakt hem uiterst betrouwbaar, een heerlijk paard om mee te werken en een echte vriend!

Over Jauke

Jauke groeit van aandacht en bewondering en heeft enorm veel zelfvertrouwen”

Video afspelen

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.