Wie ben ik?

Toen ik jong was zei iedereen “Daniëlle, jij gaat later vast met paarden werken!” Mijn antwoord daarop was steevast, nee hoor, dat wil ik juíst niet! Want in de paardensport gaat het niet om hoe lief een paard is, maar hoe goed hij is. En ik hou er niet van om op die manier naar paarden te kijken.

Ik wist het zeker, dierenarts moest het worden! Want ik wilde graag dieren helpen.

Hoe kwam ik dan toch in de paarden terecht? 

Op mijn 23ste kocht ik eindelijk mijn eerste eigen paard! Jauke, een 2,5jarige fries. Het internet inspireerde me om met vrijheidsdressuur, clickertraining en natural horsemanship aan de gang te gaan. Uiteraard deelde ik mijn vorderingen op datzelfde internet. Al snel kreeg ik vragen van mensen die graag van mij wilde leren hoe ik het allemaal deed.

 

Maar dat wist ik zelf eigenlijk ook niet. Op gevoel en met internet kennis waren we lekker bezig, maar om dan andere mensen te gaan helpen? Om mezelf te scholen liep ik stage bij ‘t Balingehof. Een plek waar paarden werden opgeleid of heropgevoed en waar allerlei gedrags- en trainingsproblemen langskwamen.

 

Hier kwam ik tot de ontdekking dat ik goed ben in het lezen en trainen van paarden én En in het begeleiden van mensen. En dus startte ik mijn eigen “hobby” bedrijfje naast mijn vaste baan. Want ik was dan wel goed in paarden trainen, een onderneming opbouwen is hele andere koek!

 

Tot ik Anke, een onderneemster in hart en nieren, les ging geven. Zij was zo enthousiast over mij en mijn kennis en kunde! Met haar hulp is Amable Vrijheidsdressuur uitgebouwd naar Amable, Paard en Inzicht. Een bedrijf dat ondertussen al heel veel mensen geholpen heeft naar meer inzicht in paarden, gedrag en training en vandaaruit naar een betere relatie.

 

En ik sta te popelen om ook jou te helpen naar meer inzicht in jouw paard en zijn/haar gedrag!

Get to know me!

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.