Krakend zakje = Paard inzicht!

Want krakende zakjes, dat kennen de meeste paarden wel! Snoepen! De meeste paarden zijn gek, wat zeg ik, stapelgek op eten. Ze eten de hele dag door en als het met eten te maken heeft dan zijn ze er als de kippen bij. Honger, honger, en nog eens honger. Soms lijkt het wel, hoe ronder ze zijn, hoe meer honger ze hebben.

 

Hoe komt het nou dat een paard altijd honger heeft? Dat komt omdat paarden in de natuur heel hard werken om voldoende eten bij elkaar te scharrelen.

 

Paarden zijn steppedieren, het voedsel op de steppe is schaars en heeft weinig voedingsstoffen. Daarom moeten ze heel veel eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ze zijn iedere dag 16 uur per dag bezig met het zoeken naar voedsel. Zouden ze op enig moment een vol gevoel hebben en stoppen met eten, dan zou het kunnen dat ze dus uiteindelijk te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. Daardoor hebben veel paarden eigenlijk altijd een hongergevoel.

" Lees ook 3 basis oefeningen"

Deze 3 basis oefeningen zou ieder paard in elke situatie moeten kennen, benieuwd welke? Lees snel verder!

Lees blog

En dat hongergevoel, dat merk je ook! Bijvoorbeeld wanneer je jouw paard een wortel aanbied terwijl hij net op stal een hele bult hooi heeft verorbert. Er zullen weinig paarden zijn die niet gretig reageren alsof ze de hongerdood nabij zijn…

Het kan soms natuurlijk heel ergerlijk zijn dat een paard de hele dag door alleen maar aan eten lijkt te denken. Maar ik hou van omdenken… Door te gaan trainen met  voer kan je juist gebruik maken van de honger van je paard! Om te voorkomen dat je paard gaat schooien is het wel enorm belangrijk om heel duidelijk en consequent te zijn. 

Populair

Wanneer je op de juiste wijze traint, met gebruik van clickertraining, wordt je paard juist veel beleefder van werken voor voer. Het kan vervelende, opdringerige paarden omtoveren in geduldige, brave paarden. Meer weten of hulp nodig? Neem dan eens contact met me op, ik help je graag!

Deel deze blog met jouw vrienden!

Over de auteur

Over de auteur

Daniëlle Meyboom is al ruim 10 jaar werkzaam als paardentrainster. Met haar diveto-diploma (dierverzorging en veterinaire ondersteuning) breed opgeleid, nu toegespitst op positieve gedragstraining bij paarden. Liefde en passie voor paarden en trainen zijn dé ingrediënten om mensen te helpen de band met hun paard naar een hoger niveau te tillen.

Zoek je goede begeleiding bij het trainen van je paard? Neem dan contact op via 06-11073039 of info@amable.nl

Ik help je graag!

All Posts

Wil je nooit meer iets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

" De click wordt de brug tussen gedrag en beloning"

Hoe fijn is het wanneer je tegen je paard kan zeggen "Dit is wat ik van je wil?" Met de clicker kan het!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.