Een betere band met jouw paard

We zien allemaal de filmpjes en de foto’s van mensen die een fantastische band met hun paard hebben en alles met hun paard lijken te kunnen. Los mee laten lopen, zonder bit, zadel en zelfs zonder hoofdstel rijden, een liggend paard waar je tegenaan kan gaan liggen, een paard dat vol vertrouwen de moeilijkste situaties het hoofd biedt enzovoort, enzovoort. En steeds weer rijst daar dan de vraag, hoe dan?!

En vervolgens zijn daar de cursussen, lespakketten en lezingen, zoveel verschillende mensen, stromingen en meningen. Iedereen zegt wat anders en wat is nou de waarheid? Vooropgesteld, er is niet maar 1 waarheid, er leiden meerdere wegen naar Rome en iedereen heeft zijn of haar eigen pad. Tenslotte is ieder mens, maar ook ieder paard verschillend. 1 ding staat echter buiten kijf, een betere band met je paard begint met meer inzicht in het paard en zijn gedrag.

 

Do's en don'ts bij schriktraining"

Bij schriktraining is het niet de bedoeling om het paard bomproof te maken. Wat dan wel?

Lees blog

Als je meer begrijpt van zijn denken, van hoe hij de wereld beleefd en wat hem motiveert, dan wordt het makkelijker om begrip op te brengen voor, én te anticiperen op, zijn gedrag. En vandaaruit krijg je een betere band. Want laten we wel wezen, met welke mensen ben je bevriend? Over het algemeen mensen die in denken en doen grotendeels met jou op 1 lijn zitten, jullie begrijpen elkaar. En op het moment dat je elkaar begrijpt heb je aan een half woord genoeg, precies dé relatie die je ook met je paard wil.

Populair

Probeer dus te voorkomen dat je rechtlijnig 1 richting volgt en daardoor uiteindelijk blind achter een meute aan rent, maar blijf vooral zelf nadenken en kijk kritisch. Een instructeur die niet kan vertellen hoe een paard iets ervaart en niet kan uitleggen waarom je iets moet doen is naar mijn mening geen goede instructeur. Jouw instructeur hoort je wijzer te maken en je blik te verbreden. Zodat je met meer kennis en inzicht een betere band met je paard kan opbouwen, omdat je hem hebt leren begrijpen!

Deel deze blog met jouw vrienden!

Over de auteur

Over de auteur

Daniëlle Meyboom is al ruim 10 jaar werkzaam als paardentrainster. Met haar diveto-diploma (dierverzorging en veterinaire ondersteuning) breed opgeleid, nu toegespitst op positieve gedragstraining bij paarden. Liefde en passie voor paarden en trainen zijn dé ingrediënten om mensen te helpen de band met hun paard naar een hoger niveau te tillen.

Zoek je goede begeleiding bij het trainen van je paard? Neem dan contact op via 06-11073039 of info@amable.nl

Ik help je graag!

All Posts

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief:
This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

" Lees ook 3 basis oefeningen"

Deze 3 basis oefeningen zou ieder paard in elke situatie moeten kennen, benieuwd welke? Lees snel verder!

Lees blog
Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.