3 Basis oefeningen die we vaak vergeten

Mijn paarden zijn goed opgevoed, braaf en meewerkend. En om dit voor elkaar te krijgen start je al bij 3 basis grondwerk oefeningen. 

In de praktijk zie ik vaak doordat deze basis mist dat mensen en paarden elkaar niet begrijpen. Iets wat zorgt voor frustraties, maar ook voor onveilige situaties. 

Weten over welke basis oefeningen ik het heb? Lees dan snel verder!

1 Stil staan 

 

Ik zie vaak paarden die alle kanten opdraaien op allerlei momenten. Tijdens het poetsen, bij het opstijgen, bij de hoefsmid enzovoort. Daarom is het absoluut belangrijk om in je basistraining aandacht te besteden aan het stil staan, zolang als dat jij dat als trainer wil. En dat doet een paard niet vanzelf, daar moet je echt op trainen.

2 Achterwaarts

Niets zo vervelend als een paard dat opdringerig is of bij schrik over je heen dendert. Om hier goed mee om te kunnen gaan is het heel belangrijk om je paard te leren achterwaarts te gaan en dan niet met druk op de borst, maar al wanneer je je hand in de lucht steekt. Tenslotte is dat eigenlijk ook je intuïtieve reactie wanneer je in een benauwde situatie terecht komt.

3 Wijken voor druk

Paarden gaan van nature altijd tegen druk in, maar in de omgang met mensen is het veel handiger wanneer een paard leert om te wijken voor de druk. Dat voorkomt problemen als hangen bij het vast staan, problemen met hoeven geven, mee lopen, om gaan staan enzovoort.

Populair

Besteed tijd en aandacht aan deze 3 basis oefeningen. Zorg ervoor dat jouw paard altijd en in elke situatie hier op reageert. Op deze manier creëer je een veilige, prettige en soepele omgang met jouw paard.

Deel deze blog met jouw vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Over de auteur

Over de auteur

Daniëlle Meyboom is al ruim 10 jaar werkzaam als paardentrainster. Met haar diveto-diploma (dierverzorging en veterinaire ondersteuning) breed opgeleid, nu toegespitst op positieve gedragstraining bij paarden. Liefde en passie voor paarden en trainen zijn dé ingrediënten om mensen te helpen de band met hun paard naar een hoger niveau te tillen.

Zoek je goede begeleiding bij het trainen van je paard? Neem dan contact op via 06-11073039 of info@amable.nl

Ik help je graag!

All Posts

Wil je nooit meer iets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

" Ken jij de 3p's?"

Het aanleren van nieuw gedrag bestaat namelijk altijd uit een combinatie van deze 3 P's:

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.