Ook jij bent een paarden trainer!

Ga jij wel eens om met paarden, of heb je een eigen paard? Dan ben jij een paardentrainer! Je kan namelijk niet, niet trainen, want een paard kan niet, niet leren. 

Paarden kunnen echt niet, niét leren. het is heel belangrijk om je dat te realiseren. Ze leren namelijk altijd, overal en van iedereen. Alles wat jij of iemand anders met ze doet, daar leren ze iets van. Daardoor is iedereen die iets met paarden doet feitelijk meteen al een paarden trainer is. Zowel onder het zadel, als vanaf de grond.

Manege

Over het algemeen leren we paardrijden op de manege en als je geluk hebt dan leer je daar ook om een paard te poetsen en te zadelen. Als je heel veel geluk hebt dan mag je ook wel een keer een paard uit de wei halen. Maar veel meer over de omgang leren we over het algemeen helaas meestal niet.

 

Vanuit de manege krijgen sommige mensen een verzorg of bijrijdpaard, andere mensen hebben de mogelijkheid om een eigen paard aan te schaffen. En ineens komt er een boel meer bij kijken dan op de manege het geval was. En dat is super leuk, maar langzaamaan loop je tegen wat problemen aan.

 

Bijvoorbeeld:

Als je paard nog op de wei staat dan reken maar een uurtje extra, vangen van je paard kost nou eenmaal tijd. Net als het mee lopen naar stal, je paard houdt zich meer bezig met het bewegen van zijn kaken in het gras dan met het bewegen van zijn voeten…

 

Tijdens het vast staan schrikt je paard en trekt hij zich los. Sinds dat moment loopt je paard vaker los dan dat hij vast staat…


Het zadelen van je paard gaat over het algemeen best prima. Oke, bij het aansingelen probeert hij te bijten en het bit indoen is een gevecht, maar verder gaat het prima.


Opstijgen is een vliegende start, ach, je paard is gewoon lekker enthousiast! Vandaar dat ie meteen in een drafje vertrekt nog voordat je zit…

 

Terug naar de wei gaat dan juist weer op een heel ander tempo, je paard blijkt talent te hebben voor die nieuwe sport, horseboarding… Helaas sta jij niet op een skateboard maar gewoon op je voeten…

Populair
Hulp

En al je stalgenoten hebben natuurlijk, gevraagd en ongevraagd, allerlei adviezen. Heel aardig, maar vaak maken al die verschillende meningen, tactieken, technieken en vooral oordelen je eerder verward dan dat ze je helpen.

 

Paardentrainer hoef je niet te zijn, dat kun je worden. Net zoals je rijlessen neemt is het echt geen gek idee om ook omgangsles te nemen. Daarom bied ik met Amable, Paard en Inzicht de algemene jaartrajecten aan, waarin we precies daaraan werken, waar jullie samen tegenaan lopen. Je kan al je vragen kwijt, krijgt fijne 1 op 1 begeleiding en tussendoor houden we contact via whatsapp zodat je er nooit alleen voor staat!

 

 

Deel deze blog met jouw vrienden!

Over de auteur

Over de auteur

Daniëlle Meyboom is al ruim 10 jaar werkzaam als paardentrainster. Met haar diveto-diploma (dierverzorging en veterinaire ondersteuning) breed opgeleid, nu toegespitst op positieve gedragstraining bij paarden. Liefde en passie voor paarden en trainen zijn dé ingrediënten om mensen te helpen de band met hun paard naar een hoger niveau te tillen.

Zoek je goede begeleiding bij het trainen van je paard? Neem dan contact op via 06-11073039 of info@amable.nl

Ik help je graag!

All Posts

Wil je nooit meer iets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

"Paarden hebben altijd honger!"

Lees hier 5 manieren waarop je jouw paard kan belonen

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.