3 Do's en dont's bij schriktraining

Bij schriktraining is het niet de bedoeling om je paard bomproof te maken zodat hij nooit meer schrikt, dat kan namelijk niet. Ga jezelf maar na, er zijn altijd situaties waarin je toch schrikt. Het gaat er bij schriktraining om om je paard te leren hoe hij mag reageren wanneer hij schrikt. Maar een schriktraining is vóóral bedoeld om jou als mens te leren hoe jij moet handelen wanneer je paard schrikt. Met deze do’s & dont’s zorg jij voor een succesvolle training!

Do’s

  • Zorg tijdens de schriktraining voor correct trainingsmateriaal wat goed zit. Een te korte lijn of een slecht geknoopt touwhalster kunnen je zorgvuldig geplande schriktraining finaal mis laten gaan.

 

  • Voor je aan je schriktraining begint zorg je voor een gedegen basis grondwerk. Een paard wat zich niet correct laat leiden of geen respect heeft voor jouw persoonlijke ruimte is niet veilig door een schrikparcours heen te leiden.

 

  • Zorg voor goede begeleiding wanneer je nog nooit eerder een schriktraining gedaan hebt. Wanneer je op de verkeerde manier reageert kan je je paard juist angstig in plaats van dapper maken.

Don’ts

  • Ga niet met blote handen aan de gang, de kans dat je paard een keer weg springt en daardoor hard aan de lijn trekt is heel groot, met brandblaren tot gevolg wanneer je geen handschoenen draagt.

 

  • Voorkom dat je twijfelt of te voorzichtig met je paard bent. Als jij twijfelt ben je geen zekere leider voor je paard, daarnaast geef je je paard de indruk dat jij het ook spannend vindt en dat het dus heel terecht is dat hij niet durft.

 

  • Voorkom dat je één van de 3 P’s verandert in je training. Pas als je paard de oefening ontspannen uitvoert kan je stap voor stap de P’s gaan veranderen. 
Populair

Kijk hier mee hoe een schriktraining van Amable, Paard en Inzicht in zijn werk gaat

Video afspelen

Deel deze blog met jouw vrienden!

Over de auteur

Over de auteur

Daniëlle Meyboom is al ruim 10 jaar werkzaam als paardentrainster. Met haar diveto-diploma (dierverzorging en veterinaire ondersteuning) breed opgeleid, nu toegespitst op positieve gedragstraining bij paarden. Liefde en passie voor paarden en trainen zijn dé ingrediënten om mensen te helpen de band met hun paard naar een hoger niveau te tillen.

Zoek je goede begeleiding bij het trainen van je paard? Neem dan contact op via 06-11073039 of info@amable.nl

Ik help je graag!

All Posts

Wil je nooit meer iets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

"Is jouw paard goed opgevoed, braaf en meewerkend?"

Zorg dat je met ieder paard altijd aandacht besteed aan deze 3 basis oefeningen

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.